- geocaching -

teken1.png

Een mooie manier om een land te ontdekken is via het spel Geocaching. 
Op deze manier bekijk je een land vanaf een hele andere kant. Vaak zijn de caches gelegd door locals. En wie kent een omgeving beter dan degene die er woont. Juist die plekjes die niet in de boekjes staan, kom je met geocaching tegen. 

wat is geocaching

Geocaching is een wereldwijd spel waarbij aan de hand van coördinaten een plaats  wordt door gegeven waar een cache ligt. Een cache is een soort schat en is altijd voorzien van een logboekje en soms met "waardevolle" spulletjes erin. Voor jonge reizigers is dit soms een leuke motivatie om een eind te wandelen.

Soms is het genoemde coördinaat het punt waar de cache ligt, soms is er een speurtocht uitgezet of moet er eerst gepuzzeld worden om tot het eindcoördinaat te komen. Ook zijn er soms hele wandelroutes uitgezet waarlangs meerdere caches verstopt liggen. Ook de caches variëren in soort en maat. Naast de verschillende formaten, die variëren van het formaat fietsventieldopje tot grote boekenkasten, zijn er ook verschillende manieren waarop een cache wordt gepresenteerd. En hier zitten hele leuke originele creatieve manieren tussen. 

Door gebruik te maken van een GPS apparaatje of een app op de telefoon kan de cache gezocht worden. Ook moet je een (gratis) account aanmaken op de website van Geocaching.

 

Wel zijn er een aantal regels waaraan je je moet houden om het spel leuk te houden voor iedereen.

- Zoek en pak alleen als je zeker weet dat niemand je ziet

-  Leg het doosje weer netjes terug op zijn plek

- Wanneer je er een goodie uithaalt stop je er ook weer een andere goodie van dezelfde waarde in terug

- Travel Bugs (reizende voorwerpen met een nummer) log je op internet en stop je weer terug in een andere cache. 

We helpen u en jou met onze Volkswagen camperverhuur graag verder bij het ontdekken van deze leuke manier van reizen.

logo.png